Festival i hele landet – forskerturné 2018

Forelæsninger i hele landet

I september 2018 bliver der i hele landet sat fokus på livskvalitet, når Hearts & Minds festivalens forskerturné kommer til over 30 byer i hele Danmark.

Udbyd en forelæsning

Folkeuniversitetets mange komitéer i hele landet er inviteret til at udbyde forelæsninger med forskere og fagpersoner, der deler deres viden om det gode liv, sundhed og trivsel – særligt i relation til årets festivaltema: livskvalitet. Med en fælles indsats fra Folkeuniversitetets komitéer er ambitionen, at forskerturnéen kommer til at foregå på samme måde som foregående forskerturnéer. Dermed vil der i september måned være arrangementer i hele landet. 

Find en forelæsning i en by nær dig ved at klikke her

Mange fortællelystne forskere

Femten forskere har sagt ja til at deltage og dele ud af deres viden om forskellige vinkler og blik på livskvalitet i september måned på Folkeuniversitetet. Folkeuniversitetets komiteer har i foråret 2018 haft mulighed for at indgå aftaler med de femten forelæsere.

En festival om livskvalitet

I 2018 stiller Hearts & Minds festivalen skarpt på livskvalitet – nu og i fremtiden. Det danske folkefærd er flere gange blevet kåret som verdens lykkeligste. Det tyder på, at vi er godt tilfredse med tilværelsen. Men samtidig skyller en epidemi af depression og ensomhed ind over os, og en kvart million danskere tager såkaldte lykkepiller. Så hvad er det egentlig, der betyder noget for et menneskes livskvalitet? Er det et godt fysisk og psykisk helbred? Samvær med familie og venner? En stabil økonomi? Troen på en gud? Et velfungerende demokrati? En gåtur med hunden? Eller en kold øl i solen?

Festivalen finder sted i hele landet i september måned og kulminerer i Aarhus den 28.-30. september. 

Folkeuniversitetet i Aarhus er festivalens hovedarrangør. For mere info om Forskerturnéen om livskvalitet kontakt ansvarlig for Forskerturnéen Johanne Greibe Andersen, jga@fuau.dk.

Forskerturnéen og Hearts & Minds festivalen støttes af:

Billedresultat for nordeafonden logo