Festivalprogram 2018

Se hele programmet for 2018 i pdf her. Årets festivaltema er: livskvalitet. Hearts & Minds er en vidensfestival om det gode liv med arrangementer i krydsfeltet mellem viden og kultur. i festivalprogrammet her kan du læse mere om de næsten 100 arrangementer i 35 byer i hele landet i september måned. Festivalen kulminerer i Aarhus 28-30/9.

Se program for kunstweekend på Sandbjerg Gods 6.-7. oktober her

Guide til programmet
På side 8-35 i programmet kan du planlægge din festivalweekend 28.-30. september. Programmet omfatter bl.a. samtalemiddage om livet og døden, saloner om sex og nydelse og debatter om robotter og fremtidens sundhedsteknologi.

På side 38-39 kan du læse om arrangementer i Herning, og på side 40-41 kan du læse om arrangementer i København. På side 42-45 i programmet kan du se, om der også er festival i en by nær dig. I september måned sætter Folkeuniversiteter i over 30 byer nemlig fokus på temaet livskvalitet som en del af Hearts & Minds festivalens landsdækkende Forskerturné.

En festival om livskvalitet
Det danske folkefærd er flere gange blevet kåret som verdens lykkeligste. Det tyder på, at vi er godt tilfredse med tilværelsen. Men samtidig skyller en epidemi af depression og ensomhed ind over os, og en kvart million danskere tager såkaldte lykkepiller.

Så hvad er det egentlig, der betyder noget for et menneskes livskvalitet? Er det et godt fysisk og psykisk helbred? Samvær med familie og venner? En stabil økonomi? Troen på en gud? Et velfungerende demokrati? En gåtur med hunden? Eller en kold øl i solen?

Vi lever i en tid, hvor vi kan 3D-printe organer, hvor behandling af store livsstilsygdomme dag for dag bliver bedre, og hvor teknologien kan servicere os med alt fra rengøring og pleje til selvkørende biler og avancerede sikkerhedssystemer. Det er ikke længere science fiction, og fremtiden kommer til at byde på endnu flere fantastiske muligheder - og nye etiske udfordringer. Men giver det os i bund og grund mulighed for et bedre liv?

Folkeuniversitetet i Aarhus indbyder, med støtte fra Nordea-fonden, for fjerde gang til festival med en bred palet af vidensarrangementer. Årets tema er livskvalitet, og der er noget for enhver! Du kan tilmelde dig arrangementerne her på hjemmesiden.