Ph.d.-studerende til Hearts & Minds ForskerFight 2016

Se deltagerne, programmet og køb din billet til årets ForskerFight lørdag 24/9 kl. 19.00-22.00

ForskerFight foregår som del af videns- og kulturfestivalen Hearts & Minds og finder sted lørdag d. 24. september 2016 på Aarhus Universitet. Otte udvalgte ph.d. studerende fra Aarhus Universitets fakulteter vil konkurrere om, hvem der på bare fire minutter er bedst til at forklare, hvad de forsker i, og hvorfor det er vigtigt.


Publikum afgør sammen med et udpeget dommerpanel, hvem der skal vinde. Dommerholdet består af repræsentanter fra universitets-, kultur- og medieverdenen, som ud fra forskellige kriterier vil vurdere og give kritik på de enkelte performances. Karaktererne gives undervejs, ligesom publikum stemmer på deres favoritter. Du kender formen fra tv- programmer som X Faktor og Vild med dans.

Deltagerne bliver bedømt ud fra:


Kriterier for forskningsformidling - hvad får vi at vide om forskningens hypotese, metode og resultat

Kriterier for journalistisk formidling - hvor veldisponeret er foredraget, og hvor godt formulerer deltageren sig

Kriterier for dramaturgi - er præsentationen levende og vedkommende med god anvendelse af det nonverbale sprog og scenen


Forud for konkurrencen får deltagerne mulighed for at øve sig med en coach og blive endnu skarpere på deres formidlingsteknikker. De vil blandt andet blive coachet i den gode grundstruktur, håndtering af forskningsmæssige udfordringer samt at benytte ”krogen” som publikumsindfanger.


Eksempler på tidligere vindere af Folkeuniversitetets ForskerFight:

Science and Technology deltager Nils Byg Jørgensen blev vinder af ForskerFight 2015 med sin fængende formidling af ultrakolde kvantegasser ’The coolest stuff in the world!’


Peter Løchte Jørgensen fra Institut for Økonomi vandt i 2011 prisen med sit spændende oplæg om garanti-obligationer.


Professor Philipp Schröder vandt ForskerFight i 2010 med foredraget ’Rejsen til globaliseringens indre’.


Vinderen af Forskerfight 2009 Rikke Beese Dalby fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet vandt med formidlingen af hjerneforandringer ved depression. 

I 2008 løb Jakob Kibsgaard fra iNANO af med sejren med sin overbevisende præsentation af sit forskningsprojekt under titlen ’Effektiv fjernelse af svovl fra benzin og diesel’.