Tak for en god SUNDdag 2016

Var du til markedsdagen SUNDdag søndag d. 12. juni kl. 10.00-16.00 på Bispetorv i Aarhus? Hearts & Minds festivalsekretariatet stod klar til en snak om det gode liv, sundhed, festivaloplevelser og meget mere. Læs herunder

Mytequiz

På SUNDdag kunne du deltage i myte-quizzen, hvor vi forsøgte at skille skidt fra kanel og teste de store sundhedsmyter. Quizzens spørgsmål stammer fra bogen '100 myter om sundhed og sygdom' af lægerne Kim Bartholdy og Andreas Hoff. Mon der er hold i myterne eller ej? Se de rigtige svar på quizzen her - test med, og bliv klogere! 

1: Man bliver deprimeret af mørke.
Ja! Det er velkendt, at nogle mennesker bliver mere triste og trætte om vinteren. Forskning har vist, at færre lider af vintertristhed, jo mere sydpå til solrige områder man kommer.

2: C-vitamin kurerer og forebygger forkølelse!
Nej! Hele 23 store studier viser, at der ikke er nogen effekt af C-vitamin overhovedet, hverken som forebyggende eller kurerende middel mod forkølelse.

3: Kaffe kan gøre dig hurtigere ædru!
Nej! Alkohol nedbrydes overvejende i leveren, og når først alkoholen er i blodbanen, påvirkes forbrændingen ikke af nogen ydre forhold. Uanset hvad du gør, tager det op til 1 1/2 time at forbrænde én genstand.

4: Mænd er bedre til at finde vej end kvinder!
Ja! Flere undersøgelser tyder faktisk på, at mænd generelt har en bedre stedsans end kvinder. De udviser fx en bedre rum- og retningsfornemmelse i flere undersøgelser. Men der er selvfølgelig store forskelle fra person til person.

5: Drikker du vin efterfulgt af øl, bliver tømmermændene værre!
Nej! Ingen undersøgelser understøtter påstanden. Det er mængden af alkohol, og hvor hurtigt man drikker den, der er afgørende for forgiftningens sværhedsgrad - og tømmermændenes størrelse.

6: Mænd tænker på frække ting hvert 7. sekund
Nej! Påstande bliver ikke mere sande af at blive gentaget. Påstanden er vanvittig, hvis en gennemsnitlig mand er vågen i 16 timer skulle han tænke på sex 57.000 gange!

7: Man får flere og kraftigere hår, når man barberer sig!
Nej! Et hår, der er vokset ud, er dødt, derfor kan det hverken blive længere eller kraftigere, uanset hvor meget du barberer dig.

Mon du vidste alt det??

Mini o-løb

Til SUNDdag kunne du desuden med Hearts & Minds få gang i både krop og sind – følelser og fornuft – da vi i samarbejde med ’Kend Aarhus’ inviterede til mini-orienteringsløb omkring Bispetorv med fokus på kærlighed. Med bedsteforældre, børnebørn, ven eller kæreste i den ene hånd og kort eller smartphone i den anden, begav folk sig ud på 'Kærlighedsruten'.

Læs mere om SUNDdag på deres hjemmeside og facebook