-
Billeder fra festival 2024
Se billeder fra årets festival på Dokk1 i Aarhus 27-29/9.
-
Lene Vase: Vi finder flere og flere behandlinger, hvor effekten primært skyldes placebo
Ofte er forventningen om, at vi skal opereres eller behandles, nok til, at vi får det bedre. Faktisk er lægerne begyndt at holde igen med nogle typer behandlinger, fordi de primært virker gennem en placeboeffekt.
-
Sonja Breinholst: Har nutidens unge et dårligere mentalt helbred end tidligere generationer?
Mistrivsel blandt unge trækker overskrifter som aldrig før, og mange er tilbøjelige til at skyde skylden på sociale medier. Men ifølge lektor i klinisk børnepsykologi ved Københavns Universitet Sonja Breinholst handler det også om, at samfundet og verden har ændret sig markant. Og at man i dag gør en større indsats for at udrede.
-
Casper Søndenbroe: Pump jern, og hold dig sund og stærk langt op i alderen
Det er umuligt at stoppe vores muskelceller i at forsvinde, når vi bliver ældre. Men gennem styrketræning kan vi påvirke størrelsen af dem, der er tilbage. Faktisk tyder det på, at styrketræning ikke blot giver mere livskvalitet, men også hærder dig, så du bedre kan komme igennem svære operationer. Og det er aldrig for sent at gå i gang.
-
Festivalprogram 2024 i pdf
Se hele det trykte program.
-
Billeder fra festival 2023
Se billeder fra årets festival på Dokk1 i Aarhus.
-
Festivalprogram 2023 i pdf
Se hele festivalprogrammet som pdf her....
-
Kamilla Miskowiak: Kombinerede behandlingsformer er vejen frem
Siden psykologistudierne har Kamilla Miskowiak været opsat på at finde nye behandlingsmetoder for mennesker med psykiatriske lidelser. Det er nemlig langt fra alle, der alene har gavn af antidepressiv medicin og ofte er der brug for mere end én type behandling. Derfor handler store dele af Miskowiaks forskning om noget, de fleste troede var forbeholdt cykelrytteren: EPO og højdetræning.
-
Anders Nykjær: Hukommelse er central for, at vi kan klare os i hverdagen
Hukommelsen er en forunderlig størrelse, og jo mere vi lærer om den, jo mere kompliceret viser den sig at være. Samtidig er den med til at bestemme, hvem vi er og hvem vi bliver, forklarer Anders Nykjær, centerleder og professor ved Aarhus Universitet, der beskæftiger sig med proteiner i hjernen, der styrer vores evne til at huske.
-
Celia Kjærby: Hjernen er aktiv hele natten
Spis sundt, dyrk motion og sov otte timer hver nat! Det skorter ikke på gode råd til det gode liv. Men hvor vi et vist omfang kan kontrollere, hvad vi spiser og hvor mange gange om ugen, vi går i fitness, er søvnen en anderledes tricky størrelse. Ny hjerne- og søvnforskning viser, at vores søvnmønstre er langt mere komplicerede og dynamiske end hidtil antaget. Adjunkt Celia Kjærby er en del af forskningsgruppen bag de opsigtsvækkende resultater.
-
Peter Vuust: Ambitionen er at forstå, hvordan hjernen behandler musik
Når jazzmusiker og komponist Peter Vuust tager hjerneforskerhatten på som stifter og leder af Center for Music in the Brain ved Aarhus Universitet, er det ikke for at finde ud af, hvordan man kan bruge musik i kliniske forsøg for at kurere alskens sygdomme. Det er større end det. Ambitionen er at bruge musikken til grundlæggende at forstå, hvordan hjernen fungerer.
-
Billeder fra festival 2022
Se alle billederne fra årets festival